Do celoslovenského finálového kola súťaže Skills Slovakia – Gastro Junior – DEBIC CUP 2022 v Bratislave postúpilo šesť žiakov – kreatívnych cukrárov, ktorí dňa 29. apríla 2022 v Bratislave predstavili svoje umenie.
Hotelovú akadémiu z Liptovského Mikuláša reprezentovala žiačka tretieho ročníka Barborka Stanická a získala absolútne víťazstvo – prvé miesto v tejto prestížnej súťaži. Pripravovala dezert tartaletky. Hodnotiaca komisia bodovala nápaditosť receptúry, správny technologický postup, hygienu pri práci a finálnu úpravu dezertu. Barborka pripravila Tartaletku s malinami a smotanovo-mascarpone krémom, ganache z bielej čokolády s makom.
Žiačku na súťaž pripravili majsterky odborného výcviku Bc.M.Vaškebová a K.Sivková.
Ing. Michaela Feriancová, vedúca predmetovej komisie


