Medzinárodný veľtrh cvičných firiem Olomouc 2022
Naša cvičná firma CDLi bakery, s. r. o. založená žiakmi III.C triedy študijného odboru Pracovník marketingu sa zúčastnila Medzinárodného veľtrhu cvičných firiem v Olomouci.
V silnej konkurencii 32 firiem (Česká republika, Rusko, Rumunsko, Belgicko, Nemecko) získala dve tretie miesta za reklamný spot a prezentáciu cvičnej firmy. Cvičnú firmu prezentujú Katarína Borošová, Tereza Oravcová, Martina Tomčíková, Natália Uramová, Barbora Vajsová, Petra Koščáková, Simona Šarišská, Timea Timková, Simona Tregerová a Frederik Zubko.
Rozbehni sa! Academy
V tomto školskom roku nás oslovili referencie programu na rozvoj podnikateľského vzdelávania „Rozbehni sa ! Academy. Po absolvovaní podnikateľskej prípravky , ktorú predstavovalo polročné podnikateľské vzdelávanie, mali žiaci za úlohu vymyslieť podnikateľský nápad.
Spomedzi 160 podaných nápadov sa ich nápad dostal medzi 25 vybraných a tým postúpili do ďalších častí akadémie do Rozbiehatora I a Rozbiehatora II. Tu sa naučili vypracovať biznis model nápadu, realizovať prieskum konkurencie, vytvoriť prezentačný materiál pre zákazníkov, vyčísliť náklady a určiť cenotvorbu, zhotoviť prototyp nápadu a vytvoriť podklady pre testovaciu kampaň.
Nápad dostal meno Coffemodo a jedná sa o ekologický lapač zápachu a vlhkosti do športovej a bežnej obuvi, kde sa využíva kávová usadenina vložená do rozložiteľných vrecúšok. Prototyp nápadu „ Coffemodo“ a testovací web sú hotové a dievčatá čaká posledná fáza a to testovacia kampaň do ktorej im želáme veľa úspechov a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.
Skills gastro cukrár junior
Žiačka Barbora Stanická z III.E triedy, odbor cukrár získala krásnu bronzovú medailu a postup do finále na suťaži Skills gastro cukrár junior, ktorej sa zúčastnila 28.1.2022 v Piešťanoch.
Súťažiaci mali zadanú povinnú úlohu a to pripraviť v časovom limite 120 minút dezert tartaletku s použitím Debic smotany a Callebaut čokolády. Na súťaži piekli žiaci z vybraných 9 škôl z celého Slovenska. Barborka pripravila Tartaletku so smotanovo-mascarpone krémom, ganache z bielej čokolády a maku. Odborná komisia na čele s predsedeníčkou Klubu cukrárov SZKC Mgr.J.Zaukolcovou hodnotili u súťažiacich nápaditosť receptu, dodržanie hygienických a technologických postupov a výsledné aranžovanie dezertu na tanieri.
Skills gastro kuchár junior
Žiak Martin Hric reprezentoval našu školu na prestížnej súťaži v odbore kuchár. Súťaž sa konala 27.1.2022 v Piešťanoch a zúčastnilo sa jej 12 vybraných škôl z celého Slovenska.
Povinnou surovinou bol bravčový bôčik, ktorý Martin glazoval a plnil. Podával ho s kapustovým, zelerovým pyré a hubovým koláčikom. Na prípravu pokrmu žiaci mali 120 minút. Odborná porota na čele s predsedom SZKC V.Artzom hodnotila nápaditosť repetúry, prípravu pracoviska mise en place, dodržanie technologických postupov, styling na tanieri.
V Liptovskom Mikuláši, 31.1.2022
Mgr. Alexander Kubala, zástupca riaditeľky